Hallå där Eva Häggmark…


… författare till romanen Blodsmak som släpps den 24 november. Vad handlar den om?
Blodsmak utspelar sig i Stockholm och Skellefteå på 00-talet och med tillbakablickar till sent 1980-tal. Julen närmar sig. Sverige skakas av en rad rån mot blodbussar, och blodbristen är ett faktum. På Södersjukhuset i Stockholm jobbar lokalvårdaren Lina som drabbas av detta på ett alldeles speciellt sätt. Hon bestämmer sig därför för att ta reda på vem som utför dåden. Blodsmak är en thriller med övernaturliga inslag.

Vem vänder den sig till?
Ungdomar och vuxna. Alla som uppskattar fantastik i någon form.

Vad inspirerar dig när du skriver?
Jag får många idéer av skräckfilmer och science fiction, främst amerikansk sci-fi från 1970-talet. Historia och samhällsfrågor ger mig också bränsle. Jag tar alltid avstamp i vardagen när jag skriver, det är ju den som präglar oss, oavsett om vi är vanliga nutidsmänniskor, vampyrer eller styr ett rymdskepp. Även den som i framtiden bekämpar androider eller besöker nya planeter kommer att göra alldagliga saker som att gå till jobbet eller bråka med sin mamma.

Hur länge har du skrivit?
Jag har skrivit berättelser i olika former så länge jag kan minnas. Periodvis skriver jag mycket, men ibland kommer andra saker i vägen. Det är ju så med livet. Blodsmak tog sammanlagt ett par år att skriva.

Vad skriver du just nu?
Jag håller på att färdigställa en samling skräck- och science fiction-noveller som förlaget släpper nästa år. Arbetsnamnet är Riten, efter den novell jag kom tvåa med i Fantastiknovelltävlingen 2016.

Namn: Eva Häggmark
Bor: Vid Mariatorget i Stockholm
Familj: Man och katt
Intressen: Film, musik, historia, samhällsfrågor, smink och matlagning.

Från och med den 24 oktober kan du förbeställa ditt ex av Blodsmak.

(Foto: Lazze Öst)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *