Nystartat förlag satsar på mörker och undergång

Nu startar Dystopia, ett förlag som specialiserar sig på mörker och undergång i vid bemärkelse. Förlaget ger ut skönlitteratur men siktar även på att ge ut faktaböcker i framtiden. Bakom förlaget ligger Christina Öst och Eva Häggmark som har mångårig erfarenhet av skrivande och textproduktion i en rad olika genrer.

– Nu tar vi ett nytt steg och ger ut de böcker vi själva vill läsa. Vi gillar spänning, science fiction, skräck och märkliga fenomen, säger Christina Öst, förläggare på Dystopia.

Fast även om förlaget fokuserar på det mörka, och ofta övernaturliga, finns alltid vardagen med som bakgrund:

– Det är vardagen som präglar oss, oavsett om vi är vanliga nutidsmänniskor, vampyrer eller styr ett rymdskepp. Även den som i framtiden bekämpar androider eller besöker nya planeter kommer att göra alldagliga saker som att gå till jobbet eller bråka med sin mamma, säger Eva Häggmark.

Först ut i utgivningen är Eva Häggmarks roman Blodsmak som släpps den 24 november: Julen närmar sig. Sverige skakas av en rad rån mot blodbussar, och blodbristen är ett faktum. På Södersjukhuset jobbar lokalvårdaren Lina som drabbas av detta på ett alldeles speciellt sätt. Hon bestämmer sig därför för att ta reda på vem som utför dåden.

– Blodsmak är en thriller med övernaturliga inslag som utspelar sig i Stockholm och Skellefteå på 00-talet, och med tillbakablickar till sent 1980-tal. Boken vänder sig till unga och vuxna som gillar fantastik, säger Eva Häggmark.
Blodsmak kan förbokas från och med den 24 oktober på dystopiapublishing@gmail.com

För mer information och recensionsex av Blodsmak, kontakta oss på dystopiapublishing@gmail.com, eller ring 073-073 93 77.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *